Fotograf: Viggo Hjort Kohberg

Forberedelse

Det er en god ide at forberede sig godt, inden man begiver sig ud på ruten. Du vil her kunne finde nogle praktiske informationer, du kan bruge til din planlægning. Bemærk at der kan købes detaljerede kort flere steder.

Info og hjælp:

Visit Haderslev, Bispebroen 3, Haderslev – åbent hver dag fra klokken 10.00 til 15.00

Telefon 7434 5630 – mail bureau@visithaderslev.dk – hjemmeside www.visithaderslev.dk.

Såfremt der på anden vis er brug for hjælp, er der på Camino Haderslev Næs en gruppe ”venner” som kan kontaktes – eks. hvis man har brug for et glas vand, et toilet, eller bare en stol at hvile sig på. Disse ”venner” bliver markeret med skilte på evt. postkassen hos den enkelte på ruten og vi forsøger at få samling på adresserne her på hjemmesiden, da nogle steder ligger lidt uden for ruten: 

Apotek:                                         

– Hjorteapoteket, Bispebroen, Haderslev

-Løveapoteket, Gravene, Haderslev                           

 -Håndkøbsmedicin, Min Købmand, Øsby

-Håndkøbsmedicin, Spar Købmand, Hoptrup

 

Transportmuligheder på ruten:

Der er en række muligheder for at blive transporteret med offentlige transportmidler på ruten. Læs mere her, men bemærk at der løbende kan ske ændringer.

Læs mere her om transportmuligheder

 

Overnatning:

Der er rigtig mange muligheder for overnatning i forbindelse med din vandring på Camino Haderslev Næs, meget afhængig af hvilket serviceniveau du ønsker.

Der er muligheder for at overnatte i de shelters der er på ruten, ligesom der er muligheder for at slå teltet op flere steder, ligesom der er et godt udbud af Bed & Breakfast. Endelig er der mulighed for at overnatte på vandrehjemmet i Haderslev.

Læs mere her: Overnatning

 

Toiletter m.v. på ruten:

Der er muligheder for at finde toiletter mange steder på ruten, ligesom der er muligheder for at for lidt vand eller et sted at hvile sig med sin madpakke.

Kig efter de piktogrammer der er opsat enten på postkassen eller andre synlige steder.

Se oversigten over toiletmuligheder her.

 

Indkøb:

Der er selvfølgelig rigtig mange steder man kan gøre sine indkøb, hvis der er behov for det undervejs – både i Haderslev og de mindre byer du kommer igennem, ligesom ruten også har flere gårdbutikker med lokale produkter, men vær opmærksom på, at nogle kan have begrænset åbning udenfor sommerperioden.

 

Hotel og restauranter:

Har du bruge for at overnatte eller ønsker at besøge en restaurant i området, så er der rigtig mange muligheder i forskellige prisklasser.

Kontakt evt. Visit Haderslev, Bispebroen 3, Haderslev – åbent alle hverdage fra klokken 10.00 til 16.00

Telefon 7434 5630 – mail bureau@visithaderslev.dk.

 

Geocahing på Haderslev Camino Næs:

I samarbejde med Sten Langvadt og Niels Nielsen er der opsat ca. 52 kasser på på ruten, som man skal finde frem til, men det kræver at man opretter sin profil på http://www.geocaching.com. Det er gratis og egner sig også fint, hvor man har børn med på turen.

Læs mere om hvordan her