Fotograf: Viggo Hjort Kohberg

Forberedelse

Det er en god ide at forberede sig godt, inden man begiver sig ud på ruten. Du vil her kunne finde nogle praktiske informationer, du kan bruge til din planlægning. Bemærk at der kan købes detaljerede kort flere steder.

Info og hjælp:

Turistkontoret som er en del af Destination Sønderjylland

ligger i Apotekergade 11, 6100 Haderslev og har åbent dagligt fra klokken 10.00 til 16.00 og kan træffes på telefon 73 70 92 21.

Bemærk at man ikke vil kunne købe rutekort og pilgrimsbøger her, men de kan hjælpe med oplysninger.

Såfremt der på anden vis er brug for hjælp, er der på Camino Haderslev Næs en gruppe ”venner” som kan kontaktes – eks. hvis man har brug for et glas vand, et toilet, eller bare en stol at hvile sig på. Disse ”venner” bliver markeret med skilte på evt. postkassen hos den enkelte på ruten og vi forsøger at få samling på adresserne her på hjemmesiden, da nogle steder ligger lidt uden for ruten: 

Apoteker:                                        

– Hjorteapoteket, Bispebroen, Haderslev

– Løveapoteket, Kvickly Jomfrustien 40, Haderslev

– Krone apoteket, Føtex, Bredgade 12, 6100 Haderslev                          

 -Håndkøbsmedicin, Min Købmand, Øsby

-Håndkøbsmedicin, Spar Købmand, Hoptrup

 

Transportmuligheder på ruten:

Der er en række muligheder for at blive transporteret med offentlige transportmidler på ruten. Læs mere her, men bemærk at der løbende kan ske ændringer.

Læs mere her om transportmuligheder

 

Køb af Pilgrimsbog, rutekort og vandrepas:

Der findes vandrerkort på både dansk og tysk som kan købes flere forskellige steder, både i Haderslev og på ruten. Se vedlagte oversigt.

Hvis du gerne vil have rutekort og vandrepas inden du skal ud på vandring, eller ønsker at købe vores smukke bog Pilgrim på Haderslev Næs, og ikke bor i området, har du mulighed for at få det tilsendt ved at kontakte os på caminohaderslev@gmail.com

Se oversigten her.

.Startpakke fra Destination Sønderjylland:

Man kan også bestille både rutekort og pilgrimsbøger direkte hos Destination Sønderjylland, og få startpakken sendt til sin adresse. Se bestilling her.

 

Overnatning:

Der er rigtig mange muligheder for overnatning i forbindelse med din vandring på Camino Haderslev Næs, meget afhængig af hvilket serviceniveau du ønsker.

Der er muligheder for at overnatte i de shelters der er på ruten, ligesom der er muligheder for at slå teltet op flere steder, ligesom der er et godt udbud af Bed & Breakfast og værelser. Endelig er der mulighed for at overnatte på vandrehjemmet i Haderslev.

Læs mere her: Steder med overnatning

 

Toiletter m.v. på ruten:

Der er muligheder for at finde toiletter mange steder på ruten, ligesom der er muligheder for at få lidt vand eller et sted at hvile sig med sin madpakke.

Kig efter de piktogrammer der er opsat enten på postkassen eller andre synlige steder.

Se oversigten over toiletmuligheder her.

 

Indkøb:

Der er rigtig mange steder man kan gøre sine indkøb, hvis der er behov for det undervejs – både i Haderslev og de mindre byer du kommer igennem, ligesom ruten også har flere gårdbutikker med lokale produkter, men vær opmærksom på, at nogle kan have begrænset åbning udenfor sommerperioden.

 

Hotel og restauranter:

Har du bruge for at overnatte eller ønsker at besøge en restaurant i området, så er der rigtig mange muligheder i forskellige prisklasser.

Kontakt evt. TURISTBUREAUET i Haderslev som har åbent alle hverdage fra klokken 10.000 til 16.00

Telefon 73 70 92 21.