Fotograf: Viggo Hjort Kohberg

Ruten

Camino Haderslev Næs er en vandrerute på 106 km mellem 9 smukke kirker i et blødt, sønderjysk landskab.

Gennem mark og skov, ad grusstier, landeveje og cykelstier og med kig til bakker og vand byder Camino Haderslev Næs på en skøn, afvekslende tur fra Haderslev Domkirke til Hertug Hans Kirke, Starup Kirke, Grarup Kirke, Aarø Kirke, Øsby Kirke, Halk Kirke, Vilstrup Kirke og Hoptrup Kirke, før turen atter går retur nordpå igennem Dyrehaven og langs Haderslev Dam ind til Haderslev Domkirke, hvor ruten er gennemført og cirklen er sluttet.

Ruten er etableret ved frivilligt arbejde fra en lang række mennesker på Haderslev Næs. Der er etableret et korps af Camino pedeller, som har ansvaret for at holde øje med sin del af ruten.

Rutens Etaper

Få et overblik om læs om rutens 9 Etaper ved at klikke her.

Kort

Rutens markering

Camino Haderslev Næs er markeret ved hjælp af træpæle med rutens logo samt små skilte med logo og pile, men bemærk at ruternes markering er ændret, således at man rent faktisk kan gå ruten i begge retninger

Såfremt der nogle steder på ruten ikke er nogen markering, vil du skulle følge den vej du går på videre i landskabet.

Til højre ses eksempler på disse markeringer.

 .

Vandrerkort: 

Der kan købes illustrative og oplysende kort over ruten flere steder blandt andet på turistbureauet i Haderslev, på campingpladser og ved lokale købmænd undervejs på ruten. Ønsker du at købe kortet hjemmefra, har du mulighed for at købe det ved at sende en mail til caminohaderslev@gmail.com og her indtaste den adresse du ønsker vandrerkort og eller vandrepas tilsendt. Til købsprisen tillægges alm. porto.

 Oversigt hvor kan købe kort m.v.

Bemærk også her, at ruten på kortene indtil nye kort trykkes, kun er vist i en retning. Kortet koster 40 kr. og vandrepas kr. 20,- pr. stk.